Прокредит банка во текот на минатата година оствари добивка од 292 милиони денари (околу 4,7 милиони евра), што е зголемување во однос на претходната година кога добивката на банката изнесувала 271 милион денари, покажува извештајот за работењето на банката објавен преку Македонската берза.