За поддршка на спортот и на здравите навики и за многу дружба и спортски дух, Комерцијална банка станува Златен спонзор на годинашниот Скопски маратон, а трката на 5 километри ќе го носи името Комерцијална банка 5 КМ.

„Како поддржувачи на најмасовната трка ќе го обоиме во зелено дел од улиците во Скопје и ќе испратиме порака дека спортот, дружењето и општествената одговорност нѐ прават поздрави, посреќни и повесели”, велат од Комерцијална банка АД Скопје.

Комерцијална банка како општествено одговорна компанија и докажан поддржувач на спортските манифестации во земјава, од оваа година финансиски ќе го поддржи и најмасовниот спортски настан за трчање во земјава, кој веќе претставува македонски спортски бренд.

Во октомври ќе трчаме низ скопските улици, ќе се дружиме и ќе навиваме затоа што многу Полесно е заедно да стигнеме до целта!