Проширувањето на работната сила го одразува растот и успехот на една компанијата, a TASKFORCE  е одличен пример за тоа.

Таскфорс е глобално позната компанија во светот на професионални услуги насочени кон осигурувањето, здравствената заштита, финансиите и логистика, а сервисира големи клиенти со што ја држи позицијата на водечки играч во нејзиниот сектор.
Прославата на оваа значајна пресвртница достигнувајќи работна сила од 2.000 вработени се случи во Битола, градот каде започна оваа интересна бизнис приказна во нашата земја, по што следуваа канцелариите во Скопје, Прилеп…а наскоро и Штип. Ова достигнување го истакнува извонредниот раст на компанијата и нејзината посветеност да обезбеди можности и за идни вработувања.

Од своето основање пред 8 години, TASKFORCE доживеа експоненцијален раст, проширувајќи ги своите операции и етаблирајќи се како истакнат играч. Посветеноста на компанијата на извонредност, иновативни решенија и исклучителна услуга за клиенти го поттикна нејзиниот успех и привлече разновидна и талентирана работна сила. Со неколку канцеларии во Македонија, таа е горда што нуди модерен работен простор со одлична заедница и тимски дух за амбициозни личности кои сакаат динамична и убава канцелариска работа. Инаку, TASKFORCE има свои кацеларии на два континенти, Северна Америка-САД (Чикаго, Ноксвил, Чарлстон) и Европа-Хрватска и Македонија.

Со додавањето на 2.000-тиот вработен, компанијата TASKFORCE ја зацврстува својата позиција како главен работодавач во регионот. Компанијата се гордее со создавањето можности за работа за поединци со широк спектар на вештини, од позиции на почетно ниво до специјализиран кариерен раст. Ова достигнување не само што го одразува успехот на компанијата, туку и нејзиниот придонес во локалната економија преку поттикнување на отворањето работни места и поттикнување на економскиот раст.

„Возбудени сме што ја прославуваме оваа значајна пресвртница за вработување на нашиот 2.000 вработен “, истакна Ацо Додовски, CEO во компанијата TASKFORCE. „Нашите вработени се столбот на нашата комапнија, а нивната работа и посветеност беа клучни за нашиот раст. Благодарни сме за нивниот придонес и возбудени за иднината додека продолжуваме да се шириме и иновираме“.

Компанијата TASKFORCE изгради репутација за негување и инклузивна работна средина, вреднување на различностите и негување култура на соработка и професионален развој. Компанијата става силен акцент на благосостојбата на вработените, нудејќи конкурентни пакети за бенефиции, програми за обука и можности за напредување во кариерата.

Покрај посветеноста на својата работна сила, компанијата TASKFORCE е активно ангажирана во враќањето на заедницата. Компанијата поддржува квалитетни настани од областа на културата,  организации кои прват разлика во заедницата, спортски тимови, а учествува и во волонтерски иницијативи и се стреми да има позитивно влијание врз општеството.

Додека компанијата TASKFORCE го слави овој голем успех, таа гледа кон иднината со оптимизам и амбиција. Постојаниот раст и успех на компанијата несомнено ќе создаде уште повеќе можности за вработување и ќе придонесе за просперитетот на регионот.