Комплетно модернизирана и опремена со дигитален киоск, започна со работа експозитурата Капиштец на Комерцијална банка во истоимената населба во Скопје. Клиентите во оваа експозитура повторно имаат на располагање шалтерски услуги, но може да вршат и дигитални банкарски трансакции.
Оваа експозитура е опремена со cash-in банкомат и со најнов дигитален киоск за безготовинско плаќање без провизија со картичка од која било банка. На банкоматот може да се подигнува или да се внесува готовина 24 часа на ден, а на киоскот може да се плаќаат сметки за јавни услуги, како и да се испечати извод од трансакциска сметка на физичко лице за која има претплата на Интернет банка.
За шалтерско работење експозитурата е отворена од понеделник до петок од 08:00 до 16:00 часот, а ги обезбедува следниве услуги: отворање трансакциска сметка во денари или во девизи, плаќање во земјата и во странство, брз трансфер на пари, менувачко работење. На клиентите им се достапни и богатата понуда на кредитни производи и штедни влогови, можноста за купување удели во инвестициски фондови и осигурителни полиси и стручни совети и обука при користење електронска банка и мобилно банкарство.
Со модернизираната експозитура во Капиштец Комерцијална банка традиционално им овозможува на клиентите ефикасно и квалитетно извршување на банкарските трансакции, а им ги нуди и дигиталните услуги како уште побрз начин за вршење финансиски трансакции.