Новата влада на СДСМ ќе обезбеди по 200 евра месечно во првите 12 месеци за секое прво вработување на лица до 26 години.

Ова го најави претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски во денешното обраќање на 28 Конгрес на СДСМ.