Компанијата Rimac automobili најде стратешки партнер кој дополнително ќе го отвори кинескиот пазар со електрични автомобили на хрватскиот претприемач. Римац ќе биде овозможен од Кингсвеј Груп, компанија специјализирана за дистрибуција на луксузни возила и јахти во Кина. Според Римац, партнерството ќе им  обезбеди на клиентите заинтересирани за нивниот модел C_Two да имаат „супериорно корисничко искуство“.

Покрај Римац, Кингсвеј Груп има и други звучни имиња на својата листа на партнери. Веб-страницата на компанијата може да се пофали дека тие се официјални дистрибутери на Lamborghini за Хонг Конг, Макао и Гуангжу. Кингсвеј соработува и со Тесла, како и со шведскиот производител на супер автомобили Коенигсег. Благодарение на ова партнерство, во Шангај се отвори луксузен салон за автомобили Римац.

Римац ја проширува својата глобална мрежа

Мате Римац го коментираше новоформираното партнерство.

„C_Two е хипер автомобил од следната генерација кој обезбедува екстремни перформанси на електричниот погон и ќе донесе ново ниво на возачко искуство. Ќе биде поддржан од услуга за клиенти чие искуство е неспоредливо, без разлика каде се наоѓате во светот. Ние сме многу среќни и го поздравуваме нашето семејство во Кингсвеј Груп, компанија која има одлична репутација и пристап до клучните пазари во Хонг Конг, Макао и Кина. Ова е уште еден важен чекор во градењето на глобалната мрежа и бренд на Римац “, рече Римац.

Комплиментите ги врати Алберт Вонг, извршен директор на Кингсвеј Груп.

„Кингсвеј достигна друга пресвртница“, рече тој. „Римац е иновативна компанија со ненадминливи можности во електрификацијата. Ова е исклучително возбудливо време во автомобилската индустрија, а Римац е на самиот врв на оваа област. Горди сме што сме партнери на Мате и неговата компанија и ги носиме автомобилите Римац на нови височини во Кина “, заклучи Вонг.