ebola

Со најновите жртви од Ебола моментално – 3439 во трите најтешко погодени земји: Гвинеја, Либерија и Сиера Леоне, новата проценка за економското влијание од Групацијата на Светска банка вели дека ако епидемијата значително продолжи да се шири кај народот во соседните земји, од кои некои имаат многу поголеми економии, две годишниот регионален финансиски ефект би можел да достигне 32,6 милијарди американски долари до крајот на 2015 година.