Бизнис центарот „Соравиа“ во строгиот центар на Скопје, го купуваат фирма на внук на Али Ахмети и компанија од Тирана, објави порталот МКД.мк.

Како што пишува порталот, се дознава дека една од двете компании кои се дел од оваа зделка всушност е фирма на Дрин Ахмети, внук на Али Ахмети, лидерот на владејачката партија ДУИ.

Комисијата за заштита на конкуренцијата на 9 јуни ја објави информацијата за добиено известување дека бизнис центарот „Соравиа“ се продава на „Тор индустрис“ ДООЕЛ Скопје и албанската компанија „Пе-вла-ку ШПК“.

Целиот текст ТУКА.