Buy Cheap Tramadol O

http://www.halifaxcommon.ca/p18obxd

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) денеска предупреди дека глобалната економија ќе се соочи со поголем пад отколку што претходно беше проектирано, а исто така и јавните финансии на државите значително ќе се влошат по напорите на владите да ги сузбијат негативните економски ефекти од пандемијата со Ковид-19.

Order Tramadol Uk

http://bridal-suite.co.uk/2020/07/03/58yk12p ММФ сега проценува дека глобалниот пад годинава ќе изнесува 4,9 отсто додека во април предвидуваше пад од три проценти.

https://www.zlwinc.com/gphakn2jz0w

– Пандемијата со Ковид-19 имаше поголемо негативно влијание врз економската активност во првата половина од 2020 година отколку што беше предвидено, а се очекува и заздравувањето да биде попостапно отколку што претходно беше прогнозирано, се наведува во ажурираниот извештај на ММФ за „Светските економски изгледи“.

https://centralfmonline.com/a3030zauwq ММФ во април предвидуваше пораст од 5,8 отсто на бруто домашниот производ во 2021 година, но во најновиот извештај истакнува дека тој процент ќе биде 5,4 проценти.

https://optimumoils.com/w89jb6m Финансиската институција со седиште во Вашингтон предвидува дека годинава глобалниот јавен долг ќе биде над 100 проценти од БДП.

https://apexengineers.co.uk/ajttrrwpy

Според основните сценарија на ММФ, глобалниот јавен долг ќе достигне историски рекорд во 2020 и во 2021 година, односно годинава ќе биде 101,5 проценти од БДП, а следната година – 103,2 отсто од БДП. Покрај тоа, просечниот фискален дефицит годинава ќе се искачи на 13,9 отсто од БДП, што е за 10 процентни поени повеќе во споредба со 2019 година.

http://www.essaouira-garance.com/wgmkfxfq0b

ММФ предвидува и пад на американската економија од осум проценти годинава, а во април предвидуваше пад од 5,9 отсто.

http://www.essaouira-garance.com/xtekm77w7 Во извештајот се посочува и на пад во еврозоната од 10,2 проценти, а за БРазил, Мексико и Јужна Африка прогнозира рецесија од 9,1. 10, 5 и осум отсто.

https://www.zlwinc.com/23sde09egl