На крајот на 2021 година, имаше 137 компании за управување со средства во Кина, вклучувајќи 45 со странски и 92 локален капитал

Средствата управувани од фондовите за јавна понуда во Кина достигнаа 25,56 трилиони јуани (4 трилиони долари) до крајот на минатата година, според податоците од Кинеската асоцијација за управување со средства (CAAA), цитирани од Radio China Abroad.

На крајот на 2021 година, имаше 137 компании за управување со средства во Кина, вклучувајќи 45 со странски и 92 локален капитал, според CAWA.

12 друштва за хартии од вредност или подружници за управување со средства на друштва за хартии од вредност и две осигурителни компании беа квалификувани да управуваат со фондовите за јавна понуда, според податоците на АЦВП.