Македонија се соочува со сериозен недостиг на работна сила, особено во одредени сектори, туристичкиот сектор и градежништвото.

Според податоците од Државниот завод за статистика, стапката на невработеност изнесувала 14,1%, а стапката на активност 54,4%. Ова значи дека од вкупното население на возрасна доба, само половината се вклучени во работниот пазар, а од нив, повеќе од една четвртина се без работа.
Овој проблем не е нов, туку е резултат на долгогодишниот тренд на емиграција и стареење на населението.

Според проценките на Светската банка, Македонија годишно губи околу 0,5% од своето население поради емиграција. Повеќето од оние што заминуваат се млади и квалификувани луѓе, кои бараат подобри услови за живот и работа во други земји. Ова дополнително го ослабува работниот потенцијал на земјата.

Едно од можните решенија за овој проблем е увозот на странски работници, кои би ги пополниле празнините на пазарот на труд.

Меѓутоа, Македонија е меѓу државите во регионот со најмала квота за увоз на странски работници. Нашите институции лани издале само 4.300 работни дозволи за странци, а за годинава беа резервирани 5.000.

За споредба, Србија има квота од 20.000, а Хрватска од 30.000.

Еден од секторите кој најмногу трпи од недостиг на работна сила е туристичкиот сектор, кој е еден од најважните за економијата на земјата.

Според податоците, во овој сектор има околу 10.000 слободни работни места, а во текот на сезоната овој број се зголемува.

„Голем дел од домашните работници заминуваат на сезонска работа во Хрватска или во Црна Гора, па во нашите ресторани и хотели нема кој да работи. Ние сме принудени да бараме странски работници, но процедурата за добивање работни дозволи е многу сложена и долготрајна. Ние бараме од владата да ги олесни условите за увоз на странски работници, бидејќи без нив не можеме да функционираме”, вели Димитар, сопственик на ресторан и хотел во Охрид.

Владата, од своја страна, вели дека е свесна за проблемот и дека работи на неговото решавање.
Само лани над 10.000 граѓани од Македонија работеле во Хрватска. Таму сè повеќе се бараат работници, не само за летната сезона, туку и за текот на зимата.