Девизните резерви на крајот на  јули годинава изнесувале 3.8 милијарди евра, соопшти Народна банка (НБ).

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (63,8 отсто), по што следуваат валутите и депозитите (25,6 отсто) и монетарното злато (10,4 отсто), информираат од Народна банка.