Nestle ја поздрави пресудата во Индија во врска со своите Maggi тестенини

 

Maggi беше забранет во 2015 година шест месеци откако регулаторот за безбедност на храна во земјата сметаше дека производот е “небезбеден и опасен” поради вишокот на олово. Нестле беше принуден да се сети и уништи 38.000 тони тестенини. Врховниот суд вчера одлучи дека новата анализа на тестенините не би била неопходна, а случајот да се продолжи врз основа на претходниот извештај.