Нафтените деривати на светските берзи секојдневно растат, а утре македонската регулаторна комисија треба да одлучи за новите цени по кои ќе се продава нафтата во следните 7 дена.

Според последните промени на први ноември, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 сега изнесува 77,00 денари/литар, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 79,00 денари/литар, додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 68,00 денари/литар.

По кои цени ќе се точи нафтата од утре, останува да видиме.