По отворањето на тргувањето, цената се зголеми на 183,48 долари, со што пазарната капитализација на компанијата достигна 925 милијарди долари.

Во понеделникот, цената запре на 181,40 долари, што е за речиси еден процент повисока од претходниот ден на тргување. На тоа ниво на цени, пазарната капитализација на американскиот технолошки гигант изнесуваше 922 милијарди долари.

Меѓутоа, во еден момент акциите се зголемија над 182 долари. Со оглед на цената на акциите, “Епл” во моментов е 100 милијарди долари повеќе од првиот претплатник “Alphabeta” и 150 милијарди долари од “Амазон”, покажуваат податоците.