Mинистерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевскa, на Фејсбук објави дека се грижат за пензионерите.

„Обезбедивме постојан раст на пензиите. Согласно претходната методологија пензиите во месец јануари 2022 година пораснаа за 2.9%, Со новата методологија пензиите пораснаа за околу 21%.Септември 2022- 6.8%. Март 2023 – 8.4%, Септември 2023- 6% (проекција). За една година раст од околу 21% или раст за околу 24% од јануари 2022 до септември 2023 година“ напиша таа.