Унгарскиот премиер Виктор Орбан ги предупреди банките во својата земја дека мораат да внимаваат да не ги осиромашуваат граѓаните и се закани дека може се да им одземат.

Тој за локалните медиуми во Унгарија изјави ерата на колонизација е минато и оти банките треба да им вратат меѓу 600.000 и милион форинти до крајот на годината.

Банките се сервис за граѓаните а не она што станаа во светот-бесачи. Немам ништо од љубовта.Мораат да ги вратат парите кои ги заработија на непотребни давачки. Во спротивно ние ќе им земеме повеќе – се закани Орбан.