Дали знаете кој ден во неделата е најпродуктивен? Астролозите даваат одговор на ова прашање, пишува „Сенса“.

Со четврток владее планетата Јупитер, која симболизира раст, среќа и изобилство. Неговото влијание ни помага да привлечеме среќа и успех во нашите животи, па затоа четврток е совршено време за започнување на нови проекти, донесување важни одлуки и постигнување цели кои се во согласност со нашите желби.

Јупитер – планета на раст и изобилство

Четврток има помирна енергија од бурната среда, но е полн со енергија за напредок и личен раст. Четврток е нашата најголема промена, поради што многу астролози го сметаат за најпродуктивен ден во неделата.

Исто така, во четврток сме посреќни од другите денови во неделата, бидејќи енергијата на Јупитер не поддржува на духовно ниво, така што тогаш можеме да имаме повеќе позитивни мисли за нашата иднина и да бидеме помотивирани да работиме продуктивно.

Ова е одличен ден за учење, вежбање благодарност и работа на вашите финансии. Ако сакате да привлечете повеќе изобилство во вашиот живот , четврток е дефинитивно најдобриот ден за тоа.

Препорачани активности

Изразете благодарност за сè што веќе имате, бидејќи колку повеќе се фокусираме на работите за кои сме благодарни, толку повеќе причини наоѓаме за радост.

Направете визионерска табла: на голем лист хартија, или дрвена табла, прикачете позитивни пораки и инспиративни слики кои го претставуваат животот што сакате да го живеете.

Четврток е најдобриот ден да ги средите финансиите, да одлучите за инвестиција, да потпишете финансиски договор или да започнете да работите на себе за да го подобрите односот со парите .

Исто така, овој ден е идеален ден за изведување ритуали за манифестација, особено оние кои вклучуваат пари и изобилство.

Бидејќи четврток е најпродуктивниот ден во неделата, тој е погоден и за учење нешто ново бидејќи ќе имате многу повеќе мотивација и трпение од вообичаеното.