Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на  Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемија за 0,50 денар/литар, додека малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголеми за 1,00 денар/литар.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намали за 0,081 ден/кг.

Од денес 15.12.2020 година од 00:01 часот максималните цени на  нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин                     ЕУРОСУПЕР БС – 95                           60,00 (денари/литар)

Моторен бензин                    ЕУРОСУПЕР БС -98                            62,00  (денари/литар)

Дизел гориво                          ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V)                      53,50 (денари/литар)

Масло за горење                    Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)                         53,50 (денари/литар)

Мазут М-1 НС                                                                             28,287   (денари/килограм)