Панел дискусија за употребата на алтернативните горива во Македонија денеска ќе се одржи на Машинскиот факултет во Скопје.

Натанот е во организација на Центарот за почисто производство при Машинскиот факултет во Скопје и УНИДО – Агенцијата за индустриски развој на Обединетите нации.

Воведничари на панел дискусијата, според најавите од организаторот, ќе бидат вицепремиерот за економски паршања Кочо Анѓушев, деканот на Машински факултет Дарко Данев и главниот извршен директор на Цементарница УСЈЕ Борис Хрисафов.