UnionPay International (UPI) и PayPal во четвртокот објавија глобално партнерство во кое обете компании ќе работат заедно за да го забрзаат растот на нивните мрежи.

Како дел од договорот, PayPal е посветена да го поддржи прифаќањето на UPI на глобално ниво, каде што PayPal е прифатен – давајќи им на сопствениците на картички на UnionPay поголем избор при купување. Во иднина, UPI ќе истражува можности за поддршка на трговијата и амбициите на потрошувачите на PayPal во Кина.

– Од PayPal изјавија: ние сме горди на овој значаен договор со UnionPay International и глобалното влијание што го создава за нашите заеднички клиенти, градејќи го на нашиот статус како прва платформа за плаќање, лиценцирана за процесирање на интернет плаќањата во Кина, рече Џим Магас, постар потпретседател во Глобални плаќања на PayPal.

„Партнерството ќе им даде на клиентите на UnionPay поголем избор при купувањата во странство и има потенцијал да придонесе за целокупниот раст на кинеската е-трговија. Исто така, ќе им даде можност на PayPal да ја истражи можноста за проширување на дигиталниот паричник на PayPal на физички места за малопродажба каде UnionPay е прифатен во Кина или во странство “.

UnionPay картичките сега можат да се додадат на паричниците на PayPal во Австралија, Филипините, Сингапур, Јужна Кореја и Тајланд. Во 2020 година, PayPal и UPI планираат да додадат повеќе од 30 пазари, што значи дека откако ќе се додаде картичката на UnionPay во паричникот на PayPal, овие сопственици на картички ќе имаат можност за набавка од кој било од 24-те милиони трговци ширум светот каде PayPal е прифатен.

Како дел од договорот, PayPal и UPI се исто така посветени на заедничка соработка за подобро да им служат на заедничките купувачи и трговци во растот на дигиталните плаќања во Кина и низ целиот свет.

Ова ќе вклучува можност корисниците на PayPal ширум светот да користат PayPal со трговци каде UnionPay е прифатен.

 

Забрането превземање на содржината без претходно одобрение од редакцијата на БанкоМетар.мк