Преку седмата линија од Европската инвестициска банка вредна 100 милиони евра за еден ден се пласирани над 64 милиони.

Ќе се олеснат условите за користење на Гарантниот фонд. Преку седмата линија од Европската инвестициска банка вредна 100 милиони евра за еден ден се пласирани над 64 милиони. Дали тоа значи дека домашните компании добиваат поголема поддршка за развој на нивните бизниси, во Дневникот во 13 известува Андријана Ѓурческа.