Утрово, оркестрирано, со дебело платен ПР – сите куртон-партал-портали кои важат за говнен мејнстрим во Македонија, како говнојадни папагали ја пренесоа истата вест: Немојте да сте потпишувале Закон за забрана на казината бидејќи 10.000 вработени ќе останеле без работа а државата ќе останела без 250 милиони евра доход од даноци.

Сакам да им се обратам прво на двете страни, ама прво на колегиве порталски:

Абе џабе вие другари фурате некој си кодекс на понашање во медиумскиот простор. За 100-200 евра по објава си ја шиткате душата. Кој здраворазумен би објавил ваква говнарија? Што треба општеството да чувстува по овој организиран ПР? Жал за овие лоповиве од казинава и коцкарниве? Не, напротив, мнозинстовото чувствува гнев – затоа и е предложен овој закон. За да го заштити мнозинството. Да сте работеле вие во корист на општествениот бенефит и сте одговорни кон сами себе а и кон оние околу вас, во крајна инстанца – тие се вашите читатели и од нив јадете леб, Вие за „шаку долара“ сакате да создадете лажен доем дека се „зуи“ за да не се затвараат. Не се „зуи“ другари, вие сами за минорни износи зуите и си ја коцкате иднината и Ваша и на сите околу… Како не Ви е срам… Толку имам да Ви порачам… И не се стегајте со некакви си кодекси, кога основниот – џентлменскиот – не го почитувате… Ама пак за тој да го почитувате – треба да сте џентлмени он д фрст плејс, не? А вие уствари сте длабоко грло, и каква и коска или кака да ви се фрли, се ќе голтнете. Не ни мислите на тие околу вас или на поколенијата… Обични гниди – барем не се фалете со некакви си селски ваши кодекси… бруки на светов и веков….

Вторава порака ми е до тоа здружението на загрозени коцкарски интереси – не знам ни како се вика: Пријатели, мнозинството одлучи. Не може бре да продолжи ова. Се соголи народот до гола кожа. Тоа е … Огромен дел од народот го поддржува ова. Крај… Џабе претате… Тие 10.000 што ќе останеле без работа – заболе нас дупе , а са њим и кита… Буквално… Дали на некого го заболе дупе кога илјадници таму кај Вас во дувлата оставаа куќи, коли, здравје, заштеди и семејства, и стотици кои се обесиле од Вашите финти електрични? Никого… Затоа и на никого не го заболе дупе сега за Вас… Едноставно – ебете си мајката… Одите на ниви да копате, одете во Германија , абре кај сакате одете… Никого не го занима…
Во делот на даноците, овие што ќе трансферираат кон нивите или ТИРЗ логорите – тие со создадената вредност ќе допринесат со нови даноци кои ќе ја покријат дупката – и тука сметам дека нема да има некоја штета по државниот буџет.
Плус, заштедите кај луѓето ќе пораснат – а нема да се трансферираат надвор во Австрија. Тоа е еден голем бенефит.

И на крај, за целата армија говнојадци на ЛинкедИн кои ќе се јават за натписов – како минатиот пат – за да не Ви одговарам поединечно, еве овде… Џабе јадете говна… А говна јадете затоа што имате директен или индиректен ќар од оваа индустрија – инаку кој нормален би ја бранел. И ете гледате, јас не престанувам со ваков тип на текстови, контра целиот платен ПР на коцкарската индустрија, мојата цел е да се даде поддршка во носењето на овој закон од лични побуди и уверувања, а не од некаков си ќар. Исто така секундарно ми е следниов факт: бидејќи сте квалитетни говнојадци, да ве терам што почесто да јадете говна….

 

Наум Димитровски