Најголемиот германски кредитор Deutsche Bank денеска објави дека оствариле профит во износ од 1,3 милијарди евра, пред оданочувањето за 2018 година.

Ова е првпат од 2014 година германската банка да пријави профит.

Нето приходот изнесува 341 милиони евра.

Нашето враќање кон профитабилност покажува дека Дојче банк е на вистинскиот пат. Сега, наш приоритет е да го направиме следниот чекор. Во 2019 година наша цел е не само да ги намалиме трошоците, туку и да направиме инвестиции во развојот – изјави извршниот директор Кристијан Сивинг.