За жал, постојат многу начини на кои вредните и добри вработени можат да се најдат во ситуација да бидат отпуштени од работа. Чесните и наивните грешки честопати имаат сериозни последици.

Неодамна е спроведено истражување на повеќе од 300 ИТ компании и покажа дека дури третина од отпуштањата се предизвикани од злоупотреба на технологијата на компанијата. Компаниите се толку загрижени за приватноста на корисниците што дури 45% сметаат дека вршат некаков вид контрола над своите корисници.

Излегува дека голем број компании ги осудуваат луѓето поради работите што ги пишуваат за компанијата на социјалните мрежи, протекуваат доверливи информации или загрижувачки натписи на социјалните мрежи.

Но, и покрај сите овие оправдани причини, има и добри вработени кои се отпуштаат иако немале лоши намери. Овие се некои од најчестите.

 

Ветуваш премногу, испорачуваш премалку

Кога го читавте описот на работното место, ветивте да направите се што се бара од вас и повеќе, но кога ја започнавте работата, задачите се собраа и едноставно не успеавте да го исполните резултатот што се очекуваше од вас? Вие самите сте виновни за ситуацијата во која се наоѓате. Кога ќе му кажете на некого дека ќе ја завршите некоја задача во време кога знаете дека не можете, ќе изгледате непрофесионално. Немојте да се изненадите ако не ги исполните вашите цели што си ги поставивте.

 

Ширете ја негативната енергија

Веројатно ја добивате работата затоа што ги имате потребните вештини и работодавачот мисли дека добро би се вклопиле во тимот. Ако постојано ширите негативна енергија во вашиот тим или во други тимови, жалејќи се на некои колеги и лелекате дека работата е премногу тешка, само отежнувате на сите околу вас. Оние кои го отежнуваат работењето на лидерот и носат непријатност на работното место и атмосферата, обично се првите што летаат надвор од работа.

 

Недостаток на емоционална интелигенција

Иако може да изгледа логично дека недостаток на емпатија и ентузијазам во фирмата може да биде проблем, уште поголем проблем може да биде ако не знаете како да ги скриете вашите реакции кога сте иритирани или Ви е досадно. Силните емотивни реакции на негативните стимули, карањето со колегите, едноставното невнимателно однесување во компанијата и слични знаци на недостаток на социјална интелигенција лесно можат да ве вратат назад на пазарот на трудот.

 

Неовластена употреба и земање материјали

Многумина дури и не размислуваат премногу за преземање на документи или за користење на некои од услугите на компанијата без одобрение од нивните претпоставени. Иако можеби ова не ви изгледа како голема работа, работодавците честопати сметаат дека е кражба. Без разлика дали вашето дело е со многу ниска цена за компанијата или скоро ништо, факт е дека немате одобрение за тоа. Ако немате добри односи со вашиот шеф, таквиот процес лесно може да биде поттик за заминување.

 

Забрането превземање на содржината без претходно одобрение на редакцијата на БанкоМетар.мк