Доларот зајакна во однос на јенот, фунтата, еврото. Австралискиот долар потона за 0,13 отсто на 0,7511 американски долари, продолжувајќи да се повлекува од речиси четиримесечниот максимум од 0,75555 долари, кој го достигна минатата недела.

Британската фунта се тргуваше за 1,3680 долари, по претходниот пад на 1,3663 долари за прв пат од средината на октомври.

Еврото се тргуваше за околу 1,15605 долари, што е блиску до неговото најниско ниво на 13 октомври од 1,1535 долари, кое го допре минатиот петок.

Американската валута зајакна за 0,16 отсто на 114,205 јени, достигнувајќи 114,315 јени во еден момент.