На Ryanair му е дадено одобрение да продолжи да летаат во рамките на Велика Британија и до не-ЕУ дестинации и по Brexit.

Најголемиот европски авиопревозник со ниски трошоци вели дека има воспоставено “робусни структури по Brexit”, бидејќи претходно предупреди дека Brexit без договор може да доведе до тоа дека постои опаснот некои летови да бидат приземјени на неколку недели. Авиокомпанијата Wizz Air, исто така, обезбеди сигурносен сертификат за летање во Велика Британија, додека EasyJet постави нов штаб во Виена за да добие сертификат за летање во ЕУ.