САД бараат Саудиска Арабија и ОПЕК да го зголемат производството на нафта

2018-06-06 09:20

САД тоа го направиле бидејќи цената на нафтените деривати во земјата достигнала тригодишен максимум. Според изјави на соговорници на „Блумберг“, молбата од САД ја разгледувале министрите за енергетика на Саудиска Арабија, ОАЕ, Кувајт и Оман