КИЕВ (Ројтерс) – Украина очекува да ја добие првата транша од заемот од Меѓународниот монетарен фонд во вредност помеѓу 1,4 милијарди и 1,9 милијарди американски долари пред Божиќ, изјави на денешната прес-конференција гувернерот на Централната банка, Јаков Смолиј.

Украина обезбеди договор за заем со ММФ за да обезбеди макроекономска стабилност следната година кога ќе одржат претседателски и парламентарни избори.