Шпаркасе Банка АД Скопје ги повикува сите квалификувани студенти за субвенциониран студентски оброк, кои се пријавиле на првиот повик од МОН во периодот од 1 до 10 август или на вториот повик во периодот од 1 до 5 септември, а досега не се контактирани од Банката, да се обратат во која било експозитура на Шпаркасе Банка за да обезбедат точни лични податоци. До овој момент, поради невалидна е-пошта или телефон за контакт, тие не се контактирани.

Апелот е со цел секој студент навремено да го искористи правото на субвенциониран студентски оброк.

За сите прашања или дополнителни информации, што се поврзани со наменската студентска Visa картичка за субвенциониран студентски оброк, студентите можат да се обратат на [email protected], или на https://sparkasse.mk, како и на телефонскиот број 02/308-7360.