Ако продолжи трендот на увоз од 80 насто ќе бидеме 100 проценти зависна земја

Од извоз на земјоделски производи, Македонија стана увозно зависна земја од храна. Ако продолжи трендот на увоз од 80 насто ќе бидеме 100 проценти зависна земја.