Во Струмица мака мачат земјоделците. И производителите и откупувачите на домати се жалат на ниската цена…

Во Струмица мака мачат земјоделците. И производителите и откупувачите на домати се жалат на ниската цена. Во Василево средба меѓу претставниците на МЗШВ и откупувачите. Тема, откупните цени на доматите за кои протестираа земјоделците изминативе денови. Од Струмица известува Ване Трајков.