На крајот на минатата година Русија, во годината под санкции, произвела стоки и услуги во вредност од 2,3 милијарди долари и според овој показател се наоѓала на осмото место во светот.

Најголемите светски економии се САД (24,5 трилиони долари), Кина (17,9 трилиони долари), Јапонија (4,2 трилиони долари), Германија (4,1 трилиони долари) и Индија (3,4 трилиони долари).

Во првите десет се и Велика Британија (3,1 трилиони долари), Франција (2,8 трилиони долари), Канада (2,1 трилиони долари) и Италија (2 трилиони долари).

Јужна Кореја испадна од листата на топ 10 економии во светот, паѓајќи на 13-то место.