Светската банка соопшти дека внимателно ја следи ситуацијата и дека нејзините операции продолжуваат во Украина.

Светска банка привремено ги пресели своите службеници од Украина и ја прекина работата на своите мисии во оваа земја поради тензиите на границата меѓу Русија и Украина, се наведува во интерен документ до кој имал пристап Ројтерс, пишува Срна.
Светска банка соопшти дека внимателно ја следи ситуацијата и дека продолжува со нејзиното работење во Украина, пренесува Дневни аваз.

Приоритет на Светска банка е безбедноста на нашиот персонал и нивните семејства. Во согласност со нашата политика за евакуација, во тек е привремено преместување и зајакнување на безбедносните мерки, стои во внатрешниот меморандум.