Првите исплати од новиот антикризен пакет на мерки ќе легнат на сметките на граѓаните на крајот на овој месец – вели министерката за труд и социјала Тренчевска.

Очекува на владина седница утре да биде усвоен законот за финансиска поддршка, а во собранието да биде изгласан идната недела.