http://bridal-suite.co.uk/2020/07/03/hcfn982h Управата за јавни приходи бележи намалување на наплатата на даноците за 6,7 отсто. Намалување има речиси кај сите даноци, освен кај данокот на личен доход кај кој има повисока наплата од 1,8 проценти споредено со јуни 2019 година.

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање информира дека вкупниот даночен приход во јуни изнесува 5.240.928.514 денари.

https://optimumoils.com/j67d6dv6jmp

Намалување од 17,3 проценти има кај данокот на добивка што, според Лукаревска, можеби се должи на предвремената наплата на овој данок од страна на одредени даночни обврзници.

http://harbourbarandkitchen.co.uk/52pjvoa6

http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/jgtfcnd3 – Намалувањето произлегува од пониската наплата на месечните аконтации на данокот на добивка што може да е резултат на предвремените уплати на месечните даночни биланси кај определен број на даночни обврзници – рече Лукаревска.

https://apexengineers.co.uk/kc32l6b

Одредено намалување има и кај данокот на додадена вредност, односно нето приходот е намален за 7,5 проценти, а бруто приходот за 1,7 проценти во споредба со јуни лани.

http://studentssolution.co.uk/63uukzw9b