Одговорноста и грижата за посреќна иднина се лична и заедничка обврска. Затоа почетокот на пролетта, Комерцијална банка го одбележува со нови активности и поттик за поздрава и почиста животна средина.

Комерцијална банка во соработка со своите пријатели, „Верверичката“, како член на своето семејство, и со Боренка и Сојузот на извидници како здружени зелени поборници, оваа недела ја посвети на едукација и ангажирање на стотина ученици со цел заеднички придонес за поубава, почиста и поздрава околина.

Децата, кои најмногу ја сакаат природата и кои заслужуваат здрава животна средина, со огромна возбуда и радост ги прифатија предизвиците на Банката. Учениците од ООУ „Кирил и Методиј“ од Скопје со своите цртежи покажаа дека грижата за природата дефинитивно значи заштеда и на пари. Нивните другарчиња од ООУ „Св. Климент Охридски“ – Скопје со Боренка ја наполнија виртуелната шума на Комерцијална банка, која потоа Банката вистински ќе ја засади на подрачја каде што е потребно пошумување.

Комерцијална банка останува посветена на својата грижа и одговорност за обезбедување одржливо и здраво општество за сите припадници.