Голем број на компании не останаа имуни на корона вирусот и најавија банкрот. Очекувањата беа такви, и за жал сеуште не доаѓаат позитивни сигнали за брзо решавање и излез од оваа ситуација.

Такво нештo се случи и на Victoria’s Secret најголемиот бренд на женска долна облека и компанија која низ годините ги промени сите стандарди во индустријата. Оваа комапнија затвора 250 продавници во Британија.

Оваа компанија секогаш не изненадуваше со своите модни шоуа, кои ниту еден друг бренд не беше ни прибилжно до нив.

Ангажираа манекенки кои се топ во светот на модата и вадеа модели кои стануваа глобално ѕвезди. Речиси и да немаше девојка или манекенка која не посакуваше да биде дел од оваа групација.

За жал и ние мажите повеќе нема да можеме да уживаме во убавите модели. Да се надеаме на брзо враќање на работите во нормала.