Веднаш по финансиската криза, Вол стрит за некои стана синоним за корупција и алчност. Режисерот Joe Berlinger не води до епицентарот на финансискиот свет Њујоршката берза  да дознаете како Wall Street навистина влијае на економијата и на сите нас..