Ова е дел од серија видеа објавени од WeTheEconomy кои ќе ги објавиме на Банкометар. Видеата се од генерален карактер, објаснувањето на содржината е пристапно можеби и комично на моменти и содржат информации кои секој човек треба да ги знае.

Во ова видео е објаснето како од потребата за размена на производи е почнат развитокот на економијата.