ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да не бара оправдувања, нека ги зголеми платите и да даде поддршка за стопанството

2022-02-05 19:00

Ако навистина СДСМ сака да ја зголемат минималната плата тогаш да го направат тоа, а ние ќе ги поддржиме исто како што ќе поддржиме и зголемување на платите во јавниот сектор адекватно на коефициентот на тежината на работните места.

Воедно наместо да крадат и прават криминал и парите да завршуваат во приватни џебови владата треба да го поддржи стопанството.

Бидејќи СДСМ покажа интерес за ставот на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ да не се крие зад лични ставови на поединци туку ги повикуваме да го проследат овој став на партијата.