Големите крипто-валути се тргуваа за 4 до 10 отсто пониски цени во вторникот поради загриженоста на инвеститорите за построгите регулативи кои би можеле да го спречат пазарот на крипто-валутите  да достигнат рекордни вредности видени во 2017 година.

 

Биткоин падна за 4 отсто на 9.200 долари, што е помалку од 50 проценти од својот 20.000 долари, гледано во декември. Еутериум и други големи крипто-валути, исто така, забележаа широка распродажба за време на трговијата во вторникот.

 

Претходно во март Комисијата за хартии од вредност (ДИК) објави на својата веб-страница дека сите платформи и размена на трговски крипто и токени треба да бидат регистрирани во согласност со утврдените правила за берзи и брокери. Инвеститорите, исто така, беа загрижени поради хакирањето на крипто-размена на Бинас.

 

Американскиот банкарски гигант “Голдман Сакс” направи уште едно предвидување на битката, наведувајќи дека водечките дигитални валутни може да  паѓаат под февруариското ниво од 5.922 долари.