На најголемата светска берза за криптовалути, Binance, биткоинот вчера имаше вредност од 33.194,70 евра. Вредноста на биткоинот за 24 часа порасна за цели 1,76 отсто на речиси 33.200 евра. Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 12,65 милијарди евра. Биткоин (BTC), итриум (ETH), Solan (SOL), Ripple (XRP) и Ordinals (ORDI) се најтргувани денес. Криптовалутите STORJ, TVK и ORDI моментално бележат најголем раст.