Биткоинот падна за 2,14 отсто на 37.617,25 евра во последните 24 часа на најголемата светска берза за криптовалути, Binance. Вкупниот обем на тргување со биткоинот во последните 24 часа изнесува 17,27 милијарди евра, пренесува Танјуг.

Биткоин (BTC), eтeриум (ETH) и сол (SOL) се најтргувани на пазарот. Криптовалутите ERN, DEGO и CTSI моментално бележат најголем раст.