Зошто толку многу луѓе остануваат на работни места за кои жалат, дури и кога се соочуваат со подобри алтернативи?

Неколку фактори водат кон лоши одлуки, се вели во прегледот на угледниот Harvard Business Review. Многу луѓе избираат работни места само поради платата, дури и ако не се особено поврзани со задоволството од работата. Другите се „премногу добри во толерирањето на лошите работни места“, немаат самосвесност или се доведени во заблуда за природата на улогата. Наместо тоа, бидете јасни за своите вештини и цели и поминете помалку време да толерирате лоши работни места и лоши шефови.

 

Забрането превземање на содржината без претходно одобрение од редакцијата на БанкоМетар.мк