По повод 31/10 – Светскиот ден на штедењето тимот на БанкоМетар.мк им го честита празникот на штедењето на штедачите и на банките со желби за што поголеми штедни влогови и што поголеми камати на влоговите.

И запаметете, штедењето е многу важно бидејќи ја осмислува и генерира првичната акумулација на капитал за да отпочне инвестициониот циклус и намалувањето на сиромаштијата, или што би рекла нашата народна поговорка : Што ќе фрлиш зад себе ќе најдеш пред тебе !