Нема да има никакво замрзнување на платите, вели министерот за финансии Бесими. Мора да се најде системско решение за сите плати во јавниот сектор да се зголемуваат подеднакво и според одредена методологија.

Бесими вели дека веќе се во преговори со синдикатите и најавува општ колективен договор.