Биткоинот падна за 12,14 отсто на 47.176,09 долари во саботата, губејќи 6.567,6 долари од претходното затворање.

Биткоинот, најголемата и најпознатата криптовалута во светот, падна за 31,6 отсто во споредба со 69.000 долари кои ги достигна на 10 ноември оваа година.

Етереумот падна за 10,14 отсто на 3.794,61 долари во саботата, губејќи 428,19 долари од претходното затворање.