Централна Кооперативна Банка АД Скопје објави оглас за вработување

2018-05-14 12:35

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на едно лице за работно место Соработник за маркетинг и комуникации во Дирекцијата за банкарски услуги на население во Скопје. Работниот однос е на определено време од 6 (шест) месеци...

Регулаторна одлучи: Повторно зголемување на цената на горивата

2018-05-14 12:29

РКЕ ја донесе новата одлука, Рафинериските цени на нафтените деривати се зголемуваат во просек за 4,84%. Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се зголемуваат во просек за 3,00%. Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 и на Екстра лесното масло...

Растот на доларот запре

2018-05-14 11:49

Како што приносите од американските хартии од вредност паднаа, така и растот на доларот беше запрен. Исто така, валутните трговци ги чекаа податоците за потрошувачките цени во САД, што може да укаже на забрзување на инфлацијата.   Индексот на доларот падна за 0,2 отсто...

Охридска банка собраните средства после маратонот ги донираше за деца со посебни потреби

2018-05-14 11:38

По успешно завршениот Скопски маратон, средствата собрани за секој истрчан километар во вкупен износ од 75.000 денари беа насочени кон Асоцијацијата за деца и младинци со посебни потреби “Ластовица” од Скопје, кои во соработка со Посебното основно училиште за ученици со пречки во психофизички...

Комерцијална банка Спонзор на Фестивалот„Прозорец кон италијанската кинематографија“

2018-05-14 11:24

Амбасадата на Република Италија во Република Македонија повеќе години наназад организира серија на културни настани чија основна цел е италијанската култура и уметност што повеќе да ја доближи до македонските граѓани. Комерцијална банка АД Скопје е спонзор на Италијанскиот филмски фестивал насловен „Прозорец кон...

Од утре ќе пазариме со новите банкноти од 10 и 50 денари

2018-05-14 11:11

Од утре почнува употребата на полимерните (пластични) банкноти во апоенска вредност од 10 и 50 денари. Од денот на влегувањето во оптек на полимерните банкноти во апоенска вредност од 10 и 50 денари, книжните банкноти во истата вредност веќе нема да бидат законско средство...

Износот на судски спорови против НЛБ Банка e околу 12,5 милиони евра

2018-05-14 10:56

Износот на судски спорови против НЛБ Банка е приближно 770.776.000 денари или околу 12,5 милиони евра, покажува годишниот извештај на банката објавен преку Македонската берза. Судските спорови се честа појава во банкарската индустрија, што се должи на природата на бизнисот. Раководството на банката очекува...

Силк Роуд Банка АД Скопје објави оглас за вработување

2018-05-14 10:45

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.     Банката вработува САМОСТОЕН РЕФЕРЕНТ ЗА ДЕЛОВНИ ОДНОСИ СО КЛИЕНТИ во Служба за корпоративно работење. Кандидатите треба да ги...

Надградба на системот на Шпаркасе Банка

2018-05-14 10:12

Шпаркасе Банка ги информира своите клиенти  дека на ден 15.05.2018 година во периодот од 00:30 часот до 02:30 часот поради надградба на системот нема да функционираат банкоматите, ПОС уредите, електронското банкарство и веб страницата на Банката.

Ванчо Чифлиганец и Фатмир Етеми се предложени за членови на Надзорниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје

2018-05-14 09:51

Ванчо Чифлиганец и Фатмир Етеми се предложени  за членови на  Надзорниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје соопштија од банката преку Македонска берза. Одлуката е донесена утринава на Собранието на Банката. „Мандатот на членовите на Надзорниот одбор од член 1 на оваа одлука трае до истекот на...