Фејсбук се проценува на повеќе од трилион долари. Првпат во историјата тој ја достигнува оваа бројка.

Ги вклучува и Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus.

Значи, оваа огромна социјална мрежа е проценета според Yahoo Finance на 1.008 милијарди американски долари.

Федералниот суд неодамна ја отфрли жалбата на Федералната комисија против Фејсбук поради недостаток на докази дека компанијата е монопол, што добро се одрази на акциите.

Покрај Фејсбук, уште четири компании имаат 13-цифрена вредност. Тоа се Apple, Microsoft, Amazon и Google.